Novosti 28.11.2023.

Transnational Giving Europe pokrenuo novi digitalni alat - online europski katalog neprofitnih organizacija

28. studenog 2023. Transnational Giving Europe pokrenuo je novi digitalni alat - online europski katalog neprofitnih organizacija.

S ovim novim alatom, sve dobrotvorne organizacije registrirane u TGE-u s mrežnom stranicom za donacije bit će prikazane i pretraživane prema nazivu ili zemlji poreznog prebivališta donatora. Cilj je poboljšati prikupljanje sredstava diljem Europe i pomoći da stupe u kontakt s donatorima u ključnim prigodama i događajima darivanja. Osim toga, novi alat će sadržavati odjeljak "Projekti mjeseca", prikazujući tri izvanredne dobrotvorne organizacije svakog mjeseca.

Za prvi fokus dana velikodušnosti i za proslavu GivingTuesday, u partnerstvu  s GivingTuesday aktivirat će darivatelje diljem europske mreže te pozvati europske donatore da podrže dobrotvornu akciju diljem kontinenta na ovoj godišnjoj proslavi.

Novosti

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Hrvatskog Foruma za DobroBIT.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Philea-e.