Pravila privatnosti

Uvod

Opća uredba o zaštiti podataka (engleski: GDPR) je uredba Europskog parlamenta i Vijeća koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. te je izravno primjenjiva u svim državama članicama EU bez ikakve potrebe za dodatnom implementacijom u nacionalnom zakonodavstvu. Uredba sa sobom donosi značajne promjene u pravilima koja definiraju osobne podatke i kako se oni koriste.

​Vaša privatnost i sigurnost vaših osobnih podataka od velike su nam važnosti. U nastavku vas želimo obavijestiti o tome s kojim ciljem prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i time ostvariti svoja prava zajamčena Zakonom.

​Koji Vaši podaci nam trebaju i zašto?

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj (u daljnjem tekstu: Zaklada), Dedići 83 b, Zagreb OIB: 81046657530, koristi vaše osobne podatke: ime i prezime, datum rođenja, OIB, broj telefona i adresu elektroničke pošte. Ti podaci spremaju se u evidenciju prijavljenih projekata u svrhu provedbe postupka natječaja za dodjelu sredstava kandidiranim projektima i za slanje Newslettera ako ste nam dali privolu.

Vaše podatke nećemo obrađivati niti u jednu drugu svrhu.

Tko sve ima pristup vašim podacima?

Pristup vašim osobnim podacima imaju samo naši zaposlenici koji rade u Zakladi. Svi zaposlenici su upoznati s našom politikom i internim procedurama zaštite osobnih podataka te su potpisali Izjavu o povjerljivosti i dužni su postupati po istima.

S kime dijelimo vaše osobne podatke?

Vaši osobni podaci su kod nas sigurni i nećemo ih prosljeđivati, prodavati niti ustupati drugim privatnim ili pravnim osobama. Iznimku može činiti slučaj kada nadležno tijelo zahtijeva pristup osobnim podacima koje Zaklada pohranjuje, a u skladu sa Zakonom.

Koliko dugo ćemo pohranjivati vaše osobne podatke?

Ako ste pretplatnik našeg newslettera, vaše osobne podatke pohranjujemo sve dok ne otkažete pretplatu, tj. dok ne povučete privolu za primanje newslettera.

Ostale osobne podatke pohranjujemo sve dok ne zatražite njihovo brisanje iz naše baze podataka.

Imate li pravo na trajno brisanje vaših osobnih podataka?

U bilo koje doba možete povući privolu za korištenje vaših osobnih podataka i/ili od nas zatražiti da obrišemo sve vaše podatke iz našeg sustava, osim u slučaju kada je to zakonski drugačije propisano. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za brisanjem vaših osobnih podataka na adresu elektroničke pošte info@europskazaklada-filantropija.hr, nakon čega ćemo obaviti uklanjanje svih vaših osobnih podataka u najkraćem razumnom roku.

Možete li dobiti na uvid vaše osobne podatke?

U bilo koje doba možete zatražiti informaciju o tome koje sve osobne podatke imamo o vama. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za pristupom osobnim podacima na adresu elektroničke pošte info@europskazaklada-filantropija.hr, nakon čega ćemo vam dostaviti sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo u najkraćem razumnom roku.

Možete li ispraviti vaše osobne podatke?

U bilo koje doba možete zatražiti ispravak vaših osobnih podataka u slučaju da uočite netočnost. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za ispravkom osobnih podataka na adresu elektroničke pošte info@europskazaklada-filantropija.hr, nakon čega ćemo obaviti traženi ispravak u najkraćem razumnom roku.

Obavljamo li automatsko profiliranje osobnih podataka?

Zaklada ne obavlja automatsko profiliranje vaših osobnih podataka. Svi vaši osobni podaci obrađuju se isključivo od strane zaposlenika na načine i u svrhe koji su prethodno opisani.

Kome se možete obratiti za dodatna pitanja i/ili pojašnjenja?

Za sva daljnja pitanja ili pojašnjenja u vezi sa svrhama i načinima obrade vaših osobnih podataka, kao i u vezi s upitima za ostvarivanje vaših prava, možete se obratiti Službeniku za zaštitu osobnih podataka Zaklade na adresu elektroničke pošte info@europskazaklada-filantropija.hr.

Kome podnijeti prigovor u slučaju sumnje na kršenje vaših prava?

U slučaju da sumnjate da Zaklada krši vaša prava koja su vam zajamčena Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) na sljedećoj web-lokaciji: www.azop.hr

 

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Hrvatskog Foruma za DobroBIT.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Philea-e.