Novosti 01.03.2021.

2020.- izvanredna godina europske velikodušnosti

Odlični rezultati TGE mreže

Svijet se već godinu dana nosi s krizom koja pogađa gotovo sve aspekte našeg života. Pandemija Covid-19 stvorila je velike probleme, a mi se još uvijek borimo da pronađemo prava rješenja za zaustavljanje problema, čak i sada kada postoji cjepivo.

Unatoč brojnim izazovima koji su svijet zadesili u 2020.godini, protekla godina pokazala je da su solidarnost i velikodušnost važnije no ikad. S više od 28 milijuna eura kanaliziranih u 2020. godine, Transnational Giving Europe svjedočio je velikom valu donacija iz svih filantropskih razloga, ali posebno vezanih za zdravstveni sektor. Iako je 2020. utjecala na mnoge diljem kontinenta, donatori su brzo djelovali kako bi podržali one kojima je potrebna pomoć.

Gotovo polovica prikupljenog iznosa usmjerena je u programe povezane s Covidom, dok je preostali iznos raspodijeljen u uobičajene svrhe. Sve u svemu, TGE je zabilježio povećanje donacija za nevjerojatnih 102% u odnosu na 2019.godinu.

Svake godine TGE sve više raste zahvaljujući radu svih naših partnera. Mreža je napravila gigantski iskorak u 2020.godini, a mi ćemo ju i dalje graditi, zajedno.

Više detalja bit će dostupno u godišnjem izvješću TGE koje će biti objavljeno u narednim mjesecima.

Izvor: https://www.transnationalgiving.eu/2020-a-remarkable-year-of-european-generosity.htm

Novosti

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Hrvatskog Foruma za DobroBIT.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Philea-e.