Događanja 23.03.2021.

Imamo ideju! - webinar o Projektima solidarnosti

Snimka webinara dostupna je OVDJE

'Projekti solidarnosti' aktivnost je u okviru programa Europske snage solidarnosti koja omogućuje skupini od petero mladih ljudi u dobi od 18 do 30 godina da dobiju bespovratna sredstva kako bi zajedničkim snagama proveli svoju ideju/inicijativu i potaknuli konkretnu promjenu u svojoj zajednici na području Hrvatske s naglaskom na potresom pogođena područja (Petrinja, Glina, Sisak...). Za prijavu na projekt je, pored zadovoljavanja nekoliko formalnih uvjeta, bitna ideja i želja za doprinosom i iskazivanjem solidarnosti prema zajednici od strane mladih ili organizacija koje do sada nisu imali iskustvo u pisanju projektnih prijava. Spomenute skupine će na ovaj način dobiti priliku samostalno voditi projekt financiran iz EU sredstava a pritom i steći praktična znanja.

Interaktivni webinar 'Imamo ideju!' organizira se kako bi se mladima i organizacijama mladih i za mlade pomoglo oko prijave projekata solidarnosti. Djelatnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije na webinaru će reći nešto više o samoj aktivnosti "Projekti solidarnosti", pojasniti kako se prijaviti na projekt te predstaviti uspješno provedene projekte solidarnosti u Hrvatskoj. Događaj je namijenjen mladim osobama, predstavnicima udruga, srednjih škola ili drugih organizacija i ustanova.

Foto by Agencija za mobilnost i programe Europske Unije

Događanja

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Hrvatskog Foruma za DobroBIT.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Philea-e.