Novosti 10.09.2021.

Predstavljamo nove zaklade članice hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT!

Hrvatski forum zaklada ZaDobroBIT! bogatiji je za pet novih zaklada članica.  Sa zadovoljstvom objavljujemo kako su zaklade: Zipka, Saša Petar, Srce za Zambiju, fra Mladen Hrkač te Čujem, vjerujem, vidim nove članice foruma.

Zaklada Zipka je osnovana sa opće-korisnom i dobrotvornom svrhom pomoći udomljenoj djeci i mladima koji izlaze iz udomiteljstva, te udrugama čije su aktivnosti usmjerene na udomiteljstvo za djecu.

Zaklada Saša Petar osnovana je s ciljem unapređenja  i održivosti gospodarskog razvoja društva; lokalnih zajednica i obitelji; razvojne pomoći i suradnje u području obiteljskog gospodarstva te svake druge djelatnosti kojom se promiče opća korist i djelovanje za opće dobro.

Zaklada Srce za Zambiju ima svrhu pomaganja obrazovnih projekata u Zambiji, jer ''obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promijenite svijet''. (N. Mandela) 

Zaklada fra Mladen Hrkač osnovana je s ciljem pomaganja osobama koje dolaze u Zagreb na liječenje iz svih krajeva svijeta bez obzira na spol, dob, vrstu bolesti, vjeroispovijest i nacionalnost.

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim ima svrhu pomaganja mladima, djeci i studentima s invaliditetom na edukaciji, promicanja cjeloživotnog obrazovanja, omogućavanja pristupa literaturi slijepim osobama i osobama s invaliditetom koje same ne mogu čitati.Omogućavanje pristupa literaturi slijepim i drugim osobama koje ne mogu koristiti standardni tisak, poticanje i provođenje obrazovne, socijalne, i kulturne integracije osoba s invaliditetom.

Forum sada okuplja 43  zaklade koje djeluju na području Republike Hrvatske te brojne donatore i društvene poduzetnike. Cilj je Foruma okupiti što veći broj članica kako bi kroz suradnju i dijeljenje spoznaja i iskustava postigli jačanje kapaciteta zaklada i povećali vidljivost djelovanja zaklada u našoj zemlji.

Hrvatski forum zaklada ZaDobro.BIT! osnovala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva 2009. godine u cilju umrežavanja, podrške i profesionalizacije zaklada u Republici Hrvatskoj. Od 2016. godine Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj uključila se zajedno s Nacionalnom zakladom u koordinaciju Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!.

Članak preuzet sa portala ZaDobroBIT!

Novosti

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Hrvatskog Foruma za DobroBIT.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Philea-e.