Novosti 05.01.2015.

Oskar humanosti - dobročinstvo koje se živi

Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije preko svoje zaklade Kap za slap od 2006. dodjeljuje priznanja Dodir dobrote, tzv. Oskar humanosti.

Svečanom dodjelom statua Oskar humanosti daje se priznanje osobama i tvrtkama koje su prema  podacima dostavljenima zakladi KAP ZA SLAP, pokazali iznimnu kvalitetu svog humanitarnog djelovanja u proteklih godinu dana.nnProšlogodišnja su priznanja dodijeljena u ukupno 10 kategorija, a dobitnici su kako slijedi:nn U kategoriji FIZIČKE OSOBE – Kristijan Petricn U kategoriji ŠKOLSTVO I EDUKACIJA – profesor Davor Belaić iz O.Š. Sućidarn U kategoriji NAJBOLJI PROJEKT – Projekt "A di si ti" Udruge Mostn U kategoriji SPORT - zaklada „VATRENO SRCE“ koju su osnovali članovi hrvatske nogometne reprezentacijen U kategoriji INSTITUCIJE OD ŠIREG DRUŠTVENOG ZNAČAJA  - Hrvatska vatrogasna zajednican U kategoriji HRVATSKE TVRTKE U DRŽAVNOM VLASNIŠTVU – HEPn U kategoriji HRVATSKE TVRTKE U PRIVATNOM VLASNIŠTVU  - Adris grupan U kategoriji TVRTKE U STRANOM VLASNIŠTVU – DM Drogerie Marktn U kategoriji FINANCIJSKE INSTITUCIJE – Splitska banka,ndok je dobitnik glavne nagrade večeri – Dobročinstvo koje se živi – Hrvatska gorska služba spašavanja.nnU udruzi ističu kako nije presudno jesu li dobitnici priznanja dali najviše u humanitarne svrhe, ali su svakako njihova dobročinstva uzvraćena s najviše zahvalnosti.nnNo ono što je možda još i važnije, Dodir dobrote je humanitarni projekt u kojemu dobročinitelji nisu anonimne osobe, već istinske zvijezde, a humanitarno djelovanje je javnosti poznat čin koji postaje najbolji primjer i smjernica ponašanja mnogim drugim ljudima koji u sebi nose klicu želje za širim društveno korisnim djelovanjem.

Više na: www.zaklada-kapzaslap.hr

Novosti

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Hrvatskog Foruma za DobroBIT.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Philea-e.