Novosti 01.12.2017.

Dodjela nagrada aktivnim zadarskim učenicima u NSK

Na ovogodišnjem završnom događanju Europskog tjedna filantropije u Hrvatskoj za 2017. u Zadru, sa temom "Dobrota nas veže i spaja", u organizaciji Nacionalne zaklade za civilno društvo i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj, sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih  škola sa područja Zadra te su svoj filantropski doprinos iskazali porukama dobrote.

Pokrenuta je inicijativa za udruživanjem i pokretanjem zajedničke akcije među školama sa svrhom djelovanja u lokalnoj zajednici. Četiri osnovne i jedna srednja škola su se udružile i predložile hvalevrijednu akciju 'Oblikovanja slikovnice za djecu s filantropskom temom', s obzirom da su uočili potrebu poticanja učenika i njihovih roditelja na razmišljanje o filantropiji i načinima na koji bi se oni mogli uključiti u pomaganje potrebitima. Slikovnicu će napisati i ilustrirati učenici navedenih škola. Pokrenutom akcijom škole su nagrađene od strane organizatora Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj u iznosu od 2.000,00 kn, pojedinačno. Vrijedni učenici i profesori pripadaju slijedećim nagrađenim  školama:rn

  rn
 1. Osnovna škola Šime Budinić, Zadar
 2. rn
 3. Osnovna škola Stanovi, Zadar
 4. rn
 5. Osnovna škola Petar Preradović, Zadar
 6. rn
 7. Klasična Gimnazija Ivana Pavla II, Zadar
 8. rn
 9. Osnovna škola sv. Filip i Jakov, Sv. Filip i Jakov

rnUručivanje nagrade vrijednim profesorima i učenicima, budućim filantropima održano je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dana 01.12.2017. u 11:00 h uz dodjelu nagrada Nacionalne  zaklade za razvoj civilnoga društva koja je dodijelila 10 (deset) nagrada za razvoj volonterstva u Hrvatskoj pod nazivom 'Otisak srca'.

Novosti

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Hrvatskog Foruma za DobroBIT.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Philea-e.