Događanja 06.10.2017.

Završno događanje tjedna filantropije u Zadru

Republika Hrvatska se ove godine po drugi put uključila u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva koji se u cijeloj Europi obilježava 1. listopada, pa je tako od 25. rujna do 2. listopada u većim gradovima u Hrvatskoj održan Tjedan filantropije.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji sa Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj podržala je aktivnosti tijekom Tjedna filantropije sa središnjim događanjem u Zadru od 30. rujna do 2. listopada 2017. godine.

Priređena je prigodna izložba na zadarskom Narodnom trgu, koja je prikazala razvoj filantropije na području Republike Hrvatske kroz povijest, a građanima su se predstavile zaklade uključene u Hrvatski forum zaklada " ZaDobro.BIT". U dogovoru sa školama iz grada Zadra i Zadarske županije, na događanju u Zadru sudjelovali su i učenici osnovnih i srednjih škola te su svoj filantropski doprinos iskazali porukama dobrote.

Uz navedeno, Nacionalna zaklada u suradnji sa Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj organizirala je i Konferenciju na temu filantropije i zakladništva koja se održala 2. listopada 2017. godine u IMPACT- Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, a na kojoj su uz domaće, sudjelovali i međunarodni stručnjaci za filantropiju..

https://zaklada.civilnodrustvo.hr/news/tjedan-filantropije-u-zadru/2017-10-04

Događanja

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Hrvatskog Foruma za DobroBIT.
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj članica je Philea-e.